فردا T5
خودروسازی فردا موتور، بعد از ناکامی در مونتاژ فردا SX6 در ایران که عمدتا بدلیل تحریمها بود، در بهار 1400 برادر کوچکتر این خودرو، یعنی فردا SX5 را به ایران آورد. سپس در تابستان 1400 نیز از نخستین سدانش با نام فردا 511 رونمایی کرد؛ سدانی که البته ساخت شرکت دانگ فنگ نبود و ماحصل همکاری جدید فردا موتور با خودروسازی چانگان محسوب میشود. شرکت فردا موتور در زمستان 1400، سومین دانگ فنگ مونتاژی خود را معرفی کرد؛ خودرویی که همانند SX6 و SX5 از زیرمجموعه فورتینگ (Forthing) شرکت دانگ فنگ بوده و آمده است تا جای خالی فردا SX6 را پر کند. البته فریب ظاهر حجیم T5 را نخورید! چراکه با طول تقریبی 4.4 متر و فاصله محوری 2.7 متر، باید این خودرو را در رده کراسهای جمع و جور قرار داد. با اینکه فردا T5 در بازار چین، با موتورهای 1.6 لیتری و 1.8 لیتری نیز قابل خریداری است اما خودروسازی فردا موتور، آنرا با موتور 4J15T به ایران آورده است که از تکنولوژی MIVEC میتوسبیشی بهره میبرد.
طراحی نمای جلو فردا T5
ظاهر خارجی FMC T5 به هیچ عنوان از الگو پیچیدهای پیروی نمیکند و طراحان سعی کردهاند تا چهرهای منطقی و قابل قبول برای این کراساوور خلق کنند. به نظر میرسد تیم طراحی الگوی طراحی خود را پیدا کردهاند، چرا که شباهتهایی میان جلوپنجره FMC T5 و برخی دیگر از محصولات این شرکت همچون دانگ فنگ ix5 (دیگنیتی) مشاهده میشود. سبک طراحی FMC T5 را میتوان ترکیبی از الگو طراحی کراساوورهای فرانسوی همچون محصولات اخیر رنو و پژو دانست. این شباهت در نمای جانبی خودرو بیشتر میشود چرا که نمای جانبی FMC T5 بیشباهت به رنو کولئوس و دیگر کراساوورهای رنو نیست. در نمای عقب تیم طراحی سعی کرده است تا این شباهت را کمرنگ کند و به همین دلیل چراغهای خودرو به یکدیگر متصل شدهاند. با این حال ظاهر خارجی فردا T5 حس و حالی اروپایی دارد و البته رگههای طراحی آسیایی نیز در برخی قسمتهای آن مشاهده میشود.
طراحی نمای عقب فردا T5
نمای عقب FMC T5 شاید جالب توجه ترین بخش این خودرو باشد که دلیل آن چراغ های به هم پیوسته آن است. البته چراغ های به هم پیوسته به خودی خود موضوع جدیدی نیستند و در بسیاری از خودرو های جدید می توان این سبک طراحی را مشاهده کرد اما در اینجا، طراحان T5 با اضافه کردن یک نوار کرومی که بخش پایینی چراغ ها نیز به یکدیگر متصل کرده باعث ایجاد یک نمای خاص تر شده اند. از چراغ های اصلی که عبور کنیم، مه شکن های عقب در بخش پایینی خودرو قرار گرفته اند و یک دیفیوزر نیز شبیه به جلوی خودرو در پایین سپر به چشم می خورد که هیچ خروجی اگزوزی روی آن دیده نمی شود.
طراحی نمای جانبی فردا T5
نمای کناری فردا T5 بسیار ساده طراحی شده و خبری از خطوط بدنه حجیم و اغراق آمیز در این نما نیست و دانگ فنگ تلاش کرده تا با اضافه کردن زه های کرومی رنگ به زیر درب ها و دور شیشه ها به جذابیت این نما اضافه کند. قسمت بالایی گلگیر های آن فرم صافی دارد و به همین علت رینگ 18 اینچی با وجود فاصله مناسب از کناره های گلگیر، فاصله زیادی از قسمت بالای گلگیر دارند و ممکن است کوچک به نظر برسند.
طراحی کابین فردا T5
کابین فردا T5 شاید بزرگترین نقطه ضعف این خودرو باشد، داشبورد، صندلی ها و فرمان این خودرو همگی پوشش چرمی با کیفیت متوسطی دارند و در سایر نقاط نیز از پلاستیک های خشک استفاده شده. غربیلک فرمان دانگ فنگ T5 از نوع 4 شاخه و D کات است که به غیر از طراحی نه چندان زیبایش، به علت زاویه گیری به سمت بالا (شبیه به فرمان مینی بوس ها) ممکن است مقداری بد دست باشد. در پشت فرمان نیز یک صفحه کیلومتر دیجیتالی 7 اینچی به چشم می خورد. در کنسول میانی داشبورد یک تبلت اندرویدی به شکل بسیار بدی قرار گرفته و سازنده به جای طراحی کردن فضایی برای نصب مانیتور در داخل داشبورد، ترجیح داده تا آن را مانند تبلتی که توسط چسب مگنتی به داشبورد چسبانده شده در خودرو قرار دهد. صفحه نمایش های تبلتی بزرگ که این روز ها جای پنل های دکمه ای را در خودرو ها گرفته اند ممکن است ظاهر مدرنی داشته باشند اما در واقع کمپانی ها از این صفحه نمایش ها برای ارزان سازی خودرو و سود بیشتر استفاده می کنند. کار کردن با این تبلت ها هنگام رانندگی سخت و ایضا خطرناک است و باعث از دست رفتن تمرکز راننده می شود. کند شدن سیستم عامل و تاچ صفحه نیز یکی از مشکلات این سیستم ها است که در خودرو های نسبتا ارزان قیمت پس از مدتی استفاده بوجود می آید در زیر مانیتور یک سری کلید به صورت پیانویی قرار گرفته اند و پایین تر از آن اهرم دنده قرار دارد که کلید های ترمز پارک، اتوهلد، ESP و HDC دور آن به چشم می خورند. صندلی راننده فردا T5 برقی است و در ردیف عقب نیز فضای پای فضای مناسبی برای سرنشینان در نظر گرفته شده.
مشخصات فنی فردا T5
خودروی FMC T5 در بازار جهانی با چند مدل پیشرانه و گیربکس عرضه میشود که سهم مشتریان ایرانی از این خودرو، فردا T5 با پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر و گیربکس اتوماتیک شش سرعته است. پیشرانه 1.5 لیتری FMC T5 حداکثر 156 اسببخار قدرت و 230 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند و گیربکس نیز نیروی تولید شده را صرفا به دیفرانسیل جلو ارسال میکند. مصرف سوخت ترکیبی FMC T5 با مشخصات یاد شده حدود 7.8 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است که برای یک کراساوور تک دیفرانسیل با وزن 1575 کیلوگرم مناسب به نظر میرسد. حداکثر سرعت قابل دستیابی با FMC T5 نیز 160 کیلومتربرساعت خواهد بود. نسبت ضریب تراکم پیشرانه 1.5 لیتری فردا T5 نیز 9.5 اعلام شده است که لزوم استفاده از سوخت باکیفیت را دوچندان میکند. علاوه برآن این پیشرانه از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی میکند. سیستم تعلیق FMC T5 در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع مولتی لینک یا چند اتصاله است. علاوه بر پیشرانه یاد شده، فردا T5 با پیشرانههای 1.6 لیتری تنفس طبیعی نیز عرضه شده است که 122 اسببخار قدرت تولید میکند و برای گیربکس آن نیز از جعبه دنده 5 سرعته دستی استفاده شده که این نسخه شانس عرضه در بازار ایران را ندارد.
شما می توانید قطعات یدکی خودرو فردا تی 5 را از فروشگاه یدک چین تهیه کنید. این فروشگاه تنها عرضه کننده لوازم یدکی اصلی خودرو FMC T5 در ایران می باشد.